Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

CHP'li Milletvekilden psikolojik destek hizmet önergesi

CHP

CHP Milletvekili Gümüş, Soma faciası sonrası psikolojik travma yaşayan insanlarımıza, alanında uzman kişilerce destek hizmetlerinin verilmesini talep etti.

CHP Milletvekili Gümüş, Soma faciası sonrası psikolojik travma yaşayan insanlarımıza, alanında uzman kişilerce destek hizmetlerinin verilmesini talep etti.
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na yönelik hazırladığı soru önergeleriyle Soma faciasında travma yaşayan vatandaşlara destek hizmeti verilip verilmeyeceğini sordu.
CHP Milletvekili Gümüş, can kayıpları yaşanan, pek çok kişinin yakınlarını kaybettiği, ciddi yaralanmalar olan, büyük korku, baskı ve bunalıma neden olan pek çok faktörün yaşandığı bu maden faciasının etkilerinin kısa, orta, uzun erimli olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Travma yaşayan birey ve ailelere psikolojik destek sağlamaya dönük bir çalışma olup olmadığını, varsa ne şekilde planlanmış ve ne şekilde yürütüleceğini bakanlara sorduğunu ifade eden Gümüş, yaşanan facianın boyutları itibariyle insanlarda kalıcı psikolojik hasarlar bırakmasının olası olduğunu ve bu çalışmaların mutlaka konusunda uzman kişilerce yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.
İlk yardım sırasında yapılan psikolojik müdahaleleri de sorgulayan Gümüş, kimi yerlerden olumsuz etkilerinin de olduğu yönünde duyumlar aldıklarını, bu konuların göstermelik değil ciddi şekilde ele alınmasının şart olduğunu ifade etti.
Bölgeye intikal eden yetkili kişilerin orada bir karmaşa yaratarak, insanları daha da güç duruma soktuklarını gözlemlediğini söyleyen Gümüş, bilgi kirliliğinin de psikolojik travmaya maruz kalan insanlar üzerindeki etkilerinin araştırılması gerektiğini savundu. Tüm bu çalışmalarda ilgili meslek örgütlerince görevlendirilecek uzmanlardan destek alınmasının önemini hatırlattı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı